سه سال گذشت
مِی 30, 2016 بیان دیدگاه
تجارت فردا چند نوشته دارد در مورد کارنامۀ سه سالۀ دولت در اقتصاد. گفتههای پسران و نیلی و مشایخی البته جالبند، ولی هر سه فقط به ملایمت به مشکلات اشاره می کنند و از پرداختن به اصل مسئله طفره میروند.
برعکس، داوود سوری سرراست میگوید آنچه باید گفت: «وزرای آن در عمل به خصوصیســازی اعتقادی ندارند و خلاصه اینکه در بسیاری از امور در همچنان بر همان پاشنه سابق میچرخد. واقعیت این است که ساختار قدرت در کشور ما به گونهای است که حداقل در 20 ســال گذشته روسای دولت تنها روز پس از انتخابات متوجه ســنگینی بار عهدهدار شدن مسوولیت اداره کشور شدهاند و بدون داشتن سیاستی مشخص در حیطه اقتصاد به انتخاب همکاران خود پرداختهاند و در نهایت نیز ترکیب سیاستگذاران اقتصادی را در تعامل با گروههای سیاسی و اقتصادی مشخص کردهاند. دایره تنگ انتخاب سیاستگذاران و مدیران اجرایی موجب شده است که عدهای محدود همچون کبوتران با عوض شدن دولت به هوا برخیزند و مجددا با ترکیبی جدید بر سفره دولت جدید بنشینند. دولت یازدهم نیز از این امر مستثنی نبوده و همین امر موجب شده است که فاقد برنامهای مشــخص و جدید در حیطه اجرایی اقتصاد باشــد و سیاستگذاران اقتصادی آن نیز از انسجام کافی برخوردار نباشند.»
برای اینکه ببینید داوود سوری چه میگوید کافی است به خبر زیر از دنیای اقتصاد شنبه هشتم خرداد توجه کنید: «معاون اول رئیسجمهور در صفحه شخصی خود در یکی از شبکههای اجتماعی از تدوین 10 برنامه اصلاح نظام بانکی خبر داد. اسحاق جهانگیری با روایت جلسه روز پنجشنبه خود با اعضای ستاد اقتصادی دولت اعلام کرد: در این جلسه مباحث مربوط به ساماندهی نظام پولی و بانکی کشور جمعبندی شد. به نوشته جهانگیری «10 برنامه اصلی برای اصلاح نظام بانکی کشور به تایید اعضای جلسه رسید و قرار شد به استحضار ریاست محترم جمهوری برسد تا پس از تایید ایشان بهزودی ابلاغ و اجرایی شود». وی در این نوشته خود به مردم وعده داد که بهزودی خبرهای خوشی در زمینه این برنامههای اقتصادی منتشر خواهد شد و با اجرایی شدن این برنامهها، بهزودی مردم تاثیر این تصمیمات اساسی را در زندگی روزمرهشان خواهند دید. البته معاون اول رئیسجمهوری جزئیات بیشتری از تصمیمات این نشست اعلام نکرد.»
این یعنی خبری نخواهد شد!