مقابله با حوادث طبیعی
مارس 24, 2011 2 دیدگاه
تهمیداتی که کشورها برای حوادث طبیعی می اندیشند و عکس العملی که بعد از وقوع آنها شان می دهند تا حد زیادی تعیین کنندۀ میزان خسارات حوادث است. سیلی که سال گذشته در استرالیا آمد خسارتی در حدود یک میلیارد دلار و 35 کشته به جا گذاشت. مساحت ایالت سیل زده بیش از مساحت ایران است و بیشتر از نصف این استان زیر آب رفته بود. یک سال بعد از این بحران اکثر مشلکلات ناشی از آن برطرف شده است. مدیریت بحران در این سیل مانع از خسارات زیاد و بخصوص تلفات بالا شد. این را مقایسه کنید با سیلهایی که در کشورهای در حال توسعه مثلاً بنگلادش می افتد که هزاران کشته بر جا می گذارد و اثرات آن تا سالها می ماند.
حوادث طبیعی علاوه بر اثر کوتاه مدت، که همان بحران ایجاد شده است، اثرات بلند مدت هم بر اقتصاد دارند. این اثرات هم به نحوۀ مدیریت اقتصاد بستگی دارد.
مقاله ای که اخیراً توسط بانک جهانی منتشر شده است به رفتار کشورهای درگیر با بحرانهای طبیعی بخصوص در عرصۀ بودجۀ عمومی و بیمه ها می پردازد. به نظرم موضوع خیلی مهمی است. می توان از پاسخی که اقتصاد کشورها به حوادث طبیعی می دهند نکات زیادی در مورد نحوۀ حکمرانی فرا گرفت. چنین مطالعاتی همچنین نشان می دهند که چه چیزهایی در اقتصاد سبب می شود که جامعه بهتر با این حوادث روبرو شود. مثلاً از جمله نتایج این مقاله این است که دسترسی به بیمه بهترین راه کاهش مشکلات آسیب دیدگان است.
How do governments respond after catastrophes ? natural-disaster shocks and the fiscal stance
وقتی یک نیروگاه اتمی منفجر میشه، بیمه هم هیچ غلطی نمی تواند بکند. (ببخشید که بی ادبی شد. این رو بر وزن امریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند بخوانید) خلاصه که دعا میکنم که خدا ژاپن رو حفظ کند و خوشحالم که در ایران زندگی میکنم و نه ژاپن، چون که که نیروگاههای ایران خیلی آپتودیت تر هست (من به حرفهای دکتر رئیس جمهور) اعتماد تام دارم) و مثل آلمان هم نیست که مردم زرت و زرت مجبور شوند تظاهرات کنند که ما نیروگاه نمیخواهیم. البته که ما میخواهیم و این حق مسلم ماست.
اختیار دارید جناب میم. غلط کردن حسب امر علما و فضلا بی ادبی محسوب نمی شود و گر نه مرحوم ناصرالدین شاه مکرر در مکرر صادرش نمی فومود.
البته بیمه برای مردگان هیچ غلطی نمی تواند بکند. ممکن برای بازماندگان غلط مختصری بکند.
دعایتان مستجاب باد. حق مسلم هم نوش جانتان.