«برخی اجزای نظام میلیاردی سکه خریدند»
فوریه 16, 2012 2 دیدگاه
از قول وزیر اطلاعات نقل شده است که «برخي از خوديها نيز در اين مقوله دچار چالش و اشتباه شدند و جاهايي بودند كه جزو مجموعه نظامند و رفتند ميلياردي سكه خريدند.»
خبری که وزیر اطلاعات داده است می تواند پاسخی باشد به یک سؤال مهم اقتصادی: سیاستهای اقتصادی دولت تا چه حد قابل اجرا تلقی می شود. در دوره ای که قیمت سکه و دلار هر ورز و هر ساعت افزایش می یافت، دولت مداوماً اعلام می کرد که قصد دارد قیمت را کاهش دهد. در همان زمان بسیاری از افراد عادی، و آنچنان که بر می آید بسیاری از افرادی که به مراکز تصمیم گیری دسترسی داشتند (همان مجموعۀ نظام)، میلیاردها تومان را صرف خرید سکه و دلار کردند. قطعاً این افراد انتظار سود دارند، یعنی انتظار دارند افزایش قیمت آتی سکه و دلار آنقدر باشد که از خرید سکه و دلار از سایر گزینه های سرمایه گذاری سودآورتر باشد.
وقتی که آنهایی که جزو مجموعۀ نظامند و احتمالاً خبرهای موثقی از سیاستهای دولت و ارزیابی دقیقتری از توانییهای دولت در اجرای این سیاستها دارند، سیاست دولت مبنی بر کاهش قیمت را با تردید می نگرند، و میلیاردها صرف این تردید می کنند، روشن است که این سیاستها مشکل دارند. حتی اگر نظریه های اقتصادی رایج را هم قبول نداشته باشیم رفتار اقتصادی افرادی که در دورن مجموعۀ نظام هستند بهترین نشانۀ اعتبار سیاستها هستند.
مصداق این ضربالمثل فارسی اینجا معنا مییابد.هرچه نگندد نمکش میزنند وای بروزی که…….
نتیجه سیاست های اقتصادی را بهتر از این نمی توان بیان کرد . یعنی خودی های نظام هم می دانند باید دنبال نان باشند که خربزه آب است !. اما ازنظر غیر اقتضادی ما نفهمیدیم جناب وزیر جه وردی خوانده فرارو هر گفتاراو را سه بار تکرار کرده ( شاید هم خود وزیر ) . نمی دانم بصیرت بخش و بصرت پذیری چه صیفه ای است ؟ مگر بصرت بخشیدنی و پذیرفتی است ؟