جهاد عمومی برای ثبت سفارش واردات

«فعالان اقتصادی» ایران دارند انگشتشان را راست فرو می کنند در چشم تصمیم گیران ارزی ایران. دولت دلار را گذاشت 4200 تومان و اصرار کرد که ما آنقدر دلار داریم که واردات غذا و دارو و مواد اولیه و مسافرت پسر خاله و دختر عمو را تامین کند. غافل از آنکه وقتی دلار را بگذاری 4200 تومان، فعالان اقتصادی نان بربری را به جای خریدن از نانوایی فلکۀ اول آریا شهر، از The bakery of the First Circle of Arya City وارد خواهند کرد!

سخنگوی دولت، که خودش دست دارد در تصمیم ارز 4200 تومانی، آمار داده است از ثبت سفارش واردات که در حدود دو ماه رسده است به 20 میلیارد دلار. مهمتر اینکه ده میلیارد آن در حدود یک ماه و نیم بوده و ده میلیارد دیگر  در ده روز آخر بود. در حالی که در دو ماهۀ اول سال قبل ثبت سفارش واردات کمتر از 5 میلیارد دلار بود. و این تازه اول کار است که فعالان اقتصاد بالاخره توانستند بفهمند بخشنامه های بانک مرکزی یعنی چه و اینکه دولت بالاخره برای پوززنی هم که شده ممکن است دلار 4200 تومانی بدهد برای واردات تا اثبات کند سیاستش چقدر درست است، و در نتیجه شروع کردند به ثبت سفارش برای هر چیزی که «بالقوه» بشود از جایی خریدش و واردش کرد.

احتمالاً فعالان باهوش اقتصادی مواردی را برای ثبت سفارش درآورده اند که به عقل جن هم نمی رسیده و برای دولت اثبات کرده اند که مردم به شدت به این کالاهای حیاتی احتیاج دارند (ما ارادت خاص داریم به وارد کنندگان موز که در سالهای دهۀ هشتاد خود را به عنوان واردکنندۀ یکی از حیاتی ترین اقلام زندگی بشر مدرن به جامعه و دولت معرفی کردند) و دولت هم باز برای اثبات اینکه «در زمان حاضر از نظر ارزی در شرایطی هستیم که منابع ما بیش از مصارف است» اعلام کرده که هر چیزی که در لیست سفارش نبوده، اضافه شده و «اگر باز هم کالا و خدمتی که مردم به آن نیاز داشته باشند تعریف نشده باشد در سامانه نیما و مدلی که برای تامین ارز وجود دارد شناسایی و برای آن ارز تنظیم می شود».

و این تازه اول کار است. وقتی ثبت سفارشان رسید به روزی ده میلیارد، و پشکل میمون تاسمانیایی وارد شد برای مصارف حیاتی به عنوان جایگزین عنبر نسا، تازه دستتان می آید که با قیمت بازار نمی شود بازی کرد.

ولش کن رفیق بدتر می شه! از ما گفتن.

8 Responses to جهاد عمومی برای ثبت سفارش واردات

  1. تازه می خوان به بچه پولدارها هم ارز بدن برن جام جهانی ایران رو تشویق کنن.

  2. ضیا says:

    سلام آقای دکتر
    آینده مشکل ارزی ایران را با توجه و ضعیت فعلی از هر منظر، چگونه ارزیابی میکنید؟ ممنون.

    • حسین says:

      سلام ضیا
      آینده بستگی به این دارد که تا چه حد این اشتباه بزرگ در سیاست ارزی را ادامه دهند. در حال حاضر، اشتباه بودن این سیاست از دید اقتصادی روشن است. ولی سیاستمداران دلایل سیاسی برای ادامۀ آن دارند. آنچه مسلم است این است که قیمت ارز به 4200 تومان برنمی گردد. اینکه کِی سرشان به سنگ خواهد خورد بستگی به این دارد که چقدر پول برای هدر دادن داشته باشند.

      • ضیا says:

        سلام مجدد آقای دکتر. اگر دولت درین شرایط بحرانی مداخله نکند؛ تقاضای ضروری و احتیاطی (تبدیل دارایی ها به دلار) به ارز خارجی هر روز افزایش یافته و اعتماد روی تومان در داخل ایران کاهش میباید. بنظرت، میتوان نظاره گر بود؟ شما اگر سیاست مدار اقتصادی درین شرایط میبودید؛ چه میکردید؟ ممنون.

        • حسین says:

          سلام ضیا
          به نظر من کلمۀ بحران را داریم بیش از حدش استفاده می کنیم. اگر هم بحرانی باشد، با این کاری که دولت کرد، ان را صد برابر بدتر کرد، نه بهتر.
          اگر من سیاستمدار اقتصادی بودم و قرار بود دلار بفروشم، نگاه می کردم چقدر ریال برای بودجه ام لازم دارم و هر روز نگان می کردم قیمت دلار در بازار چقدر است و دلار می فروختم. فردا دوباره قیمت را چک می کردم و دلار را به قیمت روز می فروختم. به هیچ وجه هم سعی نمی کردم ارزانتر بفروشم به قصد کاهش قیمت دلار. اگر تقاضا برای دلار به هر دلیلی افزایش یابد و قیمت بازار افزایش یابد من هم قیمت را زیاد می کنم.
          اعتماد روی تومان ربطی به اینکه من دلار را چند بفروشم ندارد. به وضع اقتصاد بستگی دارد که دارند با این سیاستها خرابش می کنند.

  3. بازتاب: لینک های 2 تیر 97 – از عوامل موفقیت فوتبال کشورها تا فساد حیرت‌آور از اختلاف نرخ ارز – منتشره از محسن صالحی کمرودی

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: