نظر احتمالی دولت جدید آمریکا در مورد برجام
ژانویه 12, 2021 4 دیدگاه
فرید زکریا یک پادکست هفتگی در سی-ان-ان دارد که در بخشی از آن با افراد شاخص صحبت می کند. اخیراً با جیک سالیوان که فرد انتخابی بایدن برای مشاور امنیت ملی است صحبت کرده است. بخش های زیر در مورد ایران قابل توجه است:
استراتژی یک بعدی (فشار و تحریم) بدون دیپلماسی کار نمی کند.
اگر ایران به برجام برگردد ما هم برمی گردیم به عنوان نقطۀ مبنا
ایران مسئلۀ موشکهای بالستیک را بخشی از ماهیت وجود و بقایش تلقی می کند.
موشک های بالستیک باید بخشی از برنامه مذاکره باشد.
مذاکره باید از 5+1 فراتر رود و بازیگران منطقه ای را هم شامل شود.
در چارچوب دو مورد فوق، می توانیم به توافقی با ایران برسیم که در نهایت محدوده ای برای تکنولوژی موشکهای بالستیک ایران تعیین کند.
برجام به طور اخص بر برنامه هسته ای ایران متمرکز شده بود نه موضوعات دیگر.
آمریکا فرض نکرد که با حل موضوع هسته ای سایر موضوعات را هم حل می کند.
منطق توافق با ایران در برجام این بود که ایران را در این موضوع در چارچوب مشخص قرار دهد. آمریکا برای حل سایر مسائل از ابزارهای دیگرش استفاده می کند.
بادرود . ا زدید من » مذاکره بایداز5=+1فراتررود وبازیگران منطقه ای رادربرگیرد » مهمترین رویکرد است.ایا نظام ایران به این مهم تن خواهد داد؟به نظرم بستگی به ارزیابی تاثیر تحریمات دارد.من اطلاعات قابل استنادی از چگونگی تاثیرات تحریمها ندارم. نظرشما چیست جناب دکتر؟تشکر
سلام عبدالکریم
به نظر من این قسمت اتفاقاً با منافع ایران خیلی همخوانی دارد. مهمترین بازیگران منطقه ای اسراییل و عربستان و ترکیه اند. ایران با هر یک تلاقی و تعارض منافع دارد. می تواند با آنها به طور مستقیم و یا غیر مستقیم (در مورد اسرائیل) وارد نوعی توافق شود که رابطه اش با همسایگان به تعادلی برسد که هر کس حوزۀ دخالتش در امور منطقه را بداند (می دانیم که همۀ کشورها در همه جای منطقه دخالت می کنند مشکل این است که انتظاراتشان از دخالت بقیه خیلی روشن نیست). در این صورت همگان فواید اقتصادی خواهند برد. و ایران به این تعادل بیش از بقیه نیاز دارد.
به نظر من بخش تعیین محدوده برد موشک پیچیده تر است. ایران اگر بتواند در قبال تعیین محدودۀ برد موشک، تکنولوژی دفاع موشکی بگیرد و محدوده ای روی تسلیحات کشورهای منطقه بگذارد برد کرده است.
به نظر می رسد همه چیز برای یک توافق بزرگتر از برجام آماده است (البته تندروهای ایران و آمریکا و اسراییل و آمریکا بشدت مخالفند)
سلام حسین عزیز،
از قسمت کامنتدونی این پست استفاده میکنم برای اینکه حالی بپرسم. امیدوارم خوش و سلامت باشید. دورادور مشتاقانه خواننده نوشتههای شما هستم.
ارادتمند،
محمد
سلام و درود محمد عزیز
ممنون از لطفت. نظر مثبت تو نسبت به نوشته ها مایۀ سرافرازی است. یکی مرد جنگی به از صد هزار.
خوبم و در قرنطینۀ اجباری مشغول لذت بردن از امکانات عظیمی که اینترنت در دسترسی به مطالب و متون فراهم کرده است.
امیدوارم تو هم رو به راه باشی و وبلاگت را بیشتر از قبل به روز کنی.
با احترام
حسین